Guide til Dumbbells

Dumbbells: Hvilken type skal du vælge? Find vores Dumbbell guide lige her!

Dumbbells er uden tvivl et af de mest populære træningsredskaber, der nogensinde er lavet. Med hård konkurrence fra vægtstænger og kettlebells, er det nok et af de mest anvendte slags styrketræningsudstyr i frivægt kategorien.

Populariteren af dumbbells håndvægte resulterer i et stor udvalg af dumbbells-typer, der hver især har særlige egenskaber, man skal tage højde for, inden man køber sine dumbbells. I denne dumbbell guide vil vi forsøge at forenkle købsprocessen og vejlede dig bedst muligt, inden du kaster dig ud i at købe træningsudstyr til dit homegym eller dit fitness center.

 

Hexagon Dumbbells

Denne type dumbbell har fået deres navn pga. deres sekskantede form, hvoraf ‘hex’ betyder seks. Den primære fordel ved at bruge hexagon håndvægte fremfor de klassiske runde dumbbells er, at du skal ikke bekymre dig om moste tæer og træningsudstyr på afveje. Den sekskantede hovedform betyder nemlig, at disse dumbbells ikke triller, når de placeres på gulvet. Af samme årsag er de også nemmere at opbevare, da du ikke nødvendigvis behøver at købe et stativ for at holde dem i skak.

Læs også: Hele historien omkring håndvægtens navneoprindelse.

Ofte er denne type dumbbells ligeledes nogle af de billigste håndvægte, man kan få på markedet - men man skal se sig godt for. Det er nemlig ikke alle hexagon vægte, som er udstyret med et hovede af gummi, som ellers give foretrukne egenskaber.

I vores sortiment har vi Hexagon Dumbbells fra Thor Fitness, som er lavet med gummi, der minimerer gulvskader og støj.

Denne type dumbbell passer til dig hvis du:

  • Værdsætter og foretrækker stabilitet under din træning.
  • Ønsker knurling håndtag, der sikrer dig et optimalt grib.
  • Vil have gummiender, der beskytter gulv og forlænger håndvægtens levetid.
  • Søger vægtstørrelser mellem 1 kg og 60 kg.

Dumbbells lavet af Polyurethan (PU Dumbbells)

Leder du efter en slidstærk og robust håndvægt, så vil dumbells lavet af polyurethan helt sikkert imødekomme dine behov. Materialet er nemlig dobbelt så stærkt som almindelig gummi, hvilket betyder at du er sikret en lang levetid. Årsagen til at disse håndvægte er en bedre inverstering end f.eks. Dumbells i støbejern, er at de tilbyder et beskyttende ydre. Ridser og buler kan let ses på metalvægte, men dette er langt mindre almindeligt på dumbells lavet af polyurethan. Endvidere så hjælper gummibelægningen med at reducere støj, når de tabes på gulvet og efterlader ingen mærker på sine omgivelser.

Så hvis du skal investere i nye håndvægte til dit fitnesscenter, er disse dumbbells det perfekte match, da de kan nemt modstå det daglige brug i en travl facilitet uden at miste deres flotte udseende. De ville selvfølgelig også være en premium opgradering til dit homegym, fordi kvaliteten og fornemmelsen af disse håndvægte er så høj.

Vi tilbyder PU Dumbbells fra Thor Fitness til de bedste priser, som lever op til dine forventninger.

Denne type dumbbell passer til dig hvis du:

  • Vil have slidstærke og robuste håndvægte med rigtig lang levetid.
  • Skal bruge dumbbells til f.eks. kommercielt brug.
  • Drømmer om lugtfrit træningsudstyr.
  • Vil have håndvægte som ser pæne ud år efter år.
  • Søger vægtstørrelser mellem 2,5 kg og 60 kg.

Læs også: Fire gode grunde til hvorfor du skal bruge håndvægte i din træning.

 

Forrige indlæg Kettlebells: Historien bag den moderne kettlebell og dens mange fordele!
Næste indlæg Tre Grunde til Hvorfor Gummigulv Er Lige Så Vigtigt som Dit Træningsudstyr