Kettlebells: Historien bag den moderne kettlebell og dens mange fordele!

Alle som er en del af landets fitnessmiljøer ved, hvad kettlebells er. Og selvom det trendy fitnessudstyr flittigt bliver brugt til intense holdtræninger og svedige kettlebell-konkurrencer, er udstyret langt fra så nyt og moderne, som du måske går og tror.

Vi ved ikke med sikkerhed, hvem vi kan takke for at opfinde dette fantastiske træningsredskab, men mange kilder peger på at Rusland står bag opfindelsen af nutidens moderne kettlebell, som vi med stor glæde inkluderer i vores fitnessrutiner i dag.

Idéen om kettlebells er dog meget, meget ældre. Udstyr med lignende beskrivelse er b.la. fundet i gamle tekster fra det antikke Grækenland, og man mener at Shaolin munke i det 13. Århundrede begyndte at bruge kinesiske stenlåse til træning af Shaolin kung fu.

Læs også: Den Vidunderlige Dumbbell - Historie, navneoprindelse og træningsøvelser!

De russiske kettlebells kan man spore tilbage til det 17. Århundrede, hvor pyramideformede vægte kaldet “girya” blev brugt til at veje bl.a. korn, foder og kød. Over tid ændrede man både størrelsen samt udformningen, og efterhånden blev udstyret fremstillet specifikt til styrketræning. De kanonkugleformede jernkugler med håndtag blev allerede dengang løftet i svingende bevægelser af de russiske strongmen og blev brugt til at forbedre både styrke, balance, fleksibilitet og udholdenhed.

Hvilke fordele, der er ved at bruge kettlebells:

  1. Kettlebells er et rigtig godt supplement til at krydre din træning, hvad end dine træningsmål er, da de kan bruges til både at styrke både cardio- og muskeltræning.
  2. Kettlebell øvelser arbejder med hele kroppen og rammer brede muskelgrupper - det er næsten kun fantasien, som sætter grænser for, hvilke øvelser, man kan lave.
  3. Kettlebells er ofte billige, og så fylder de ikke alverdens. De passer perfekt ind i fitnesscenteret eller det moderne homegym.
  4. De kan fås i mange vægtstørrelser, farver og udformninger, så der er noget til enhver smag.

Du kan se vores store udvalg af almindelige fitness kettlebells og competition kettlebells lige her!

 

Læs også: Vores store store guide omkring Kettlebells vægtstørrelser - Kettlebell farver og betydning

 

 

Forrige indlæg Styrketræningsudstyr til hjemmebrug
Næste indlæg Guide til Dumbbells