Tre Grunde til Hvorfor Gummigulv Er Lige Så Vigtigt som Dit Træningsudstyr

Når du hører ordet ‘fitnessudstyr,’ falder din første tanke sandsynligvis ikke på gummiunderlaget, som ses nede i det lokale fitnesscenter. Men dette undervurderet stykke udstyr er faktisk vigtigere, end du umiddelbart tror. Alle træningsøvelser foregår jo på gulvet, så er denne overflade ikke den vigtigste at investere i?

Der er mange fordele ved at have et godt underlag under fødderne, når du træner, og hvis du ikke har regnet dem ud endnu, så læs med her!

 

1. Den rigtige sportsoverflade minimerer træningsskader

Nøglen til en flot fysik er en god fitnessrutine, men sådan en kan være svær at opretholde, hvis du træner i et miljø, hvor du risikerer at blive skadet. Et gulv uden elasticitet eller stødabsorbering overfører næsten den fulde kraft af din bevægelse tilbage på dine led og lemmer, når du træner. Nogle styrkeløftere har en styrke på flere hundrede kilo, som i den anledning lægger en masse ekstra stress på deres krop, som kan resultere i skader.

Alle gulvoverflader har unikke egenskaber, som påvirker dig på en række forskellige måder.
Et gummigulv har en meget høj modstandsdygtighed samt stødabsorberende egenskaber, som kan hjælpe med at lindre en del af disse tryk. Disse kvaliteter giver dig mulighed for at løfte tung vægt uden at føle den fulde kraft af vægtmodstanden på dine led og ledbånd. Det betyder, at du med det rette underlag kan reducere belastning, og gøre det mere sikkert for dig selv at træne.

 

2. Udnyt dit fulde potentiale

Hvorfor træner man? Man træner for at blive stærkere og bedre. Træningsintensitet er en vigtig faktor for din individuelle forbedring, og et fitness underlag giver den optimale overflade til de mest intense træninger. Et gummiunderlag muliggør hurtigere acceleration, fremragende stødabsorption og forbedret trækkraft, hvilket betyder, at du kan presse dig selv til det yderste uden. Med en optimal overflade at træne på, bliver det altså muligt for dig at løfte og træne bedre samt få endnu mere ud af din træning.

 

3. Længere holdbarhed på udstyr og gulv

I et fitnesscenter hvor der kommer mange mennesker, som træner og sveder, kan det blive vanskeligt at opretholde et rent træningsmiljø. Fitnessgulve er meget robuste, har en lang holdbarhed - og så er de nemme at holde rene.
Desuden kan gummi nemt modstå påvirkningen af slag fra tunge vægte og intens træning i modsætning til andre gulve, som bliver beskadiget, slidt og ødelagt på kort tid. Derudover vil gulvets stødabsorberende egenskaber give bl.a. Vægtstænger og vægtskiver længere levetid. I sidste ende kan du altså spare mange penge ved at investere i et gummigulv til dit homegym eller dit fitnesscenter.

 

Læs også: Tre produkter der kan gøre din styrketræning mere effektiv og resultatgivende!

Forrige indlæg Guide til Dumbbells
Næste indlæg Fire Gode Grunde til Hvorfor Du Skal Bruge Dumbbells i Din Træning