Airbike: Fitness Redskabet der virker

Hvis du leder efter maskinen, der leverer de eftertragtede resultater, kommer du til at elske airbiken. Men kiloene rasler ikke af, hvis ikke man arbejder for det. Hvis du er villig til at lægge alle kræfterne i din cardio træning, så er du garanteret den bedste workout med dette forunderlige redskab.

Hvad er en airbike?

Airbikes er kort fortalt et gadekryds af skimaskinen og den almindelige stationære cykel, som vi kender dem fra Fitness Centeret.
Begrebet dækker over en motionscykel, nogle ville måske kalde den et torturredskab, der er udstyret med to håndtag, som kan bevæge sig frem og tilbage samt en roterende fane, der drives af pedalernes hastighed og kraft. Jo mere du giver den gas på pedalerne, jo højere bliver modstandsniveauet.
Det mærkværdige design betyder, at du nu får muligheden for at aktivere hele kroppen på én maskine. Men det betyder også at den er en af de mest effektive maskiner, du kan bruge til fedtforbrænding.

 

 

Opnå maksimal kalorieforbrænding.

Det er både en mental og en fysisk udfordring, når du går i krig med en airbike. Da du selv er herre over, hvor mange kræfter du lægger i aktiviteten. Med andre ord er du selv med til at influere hvor mange kalorier, du forbrænder under din træning. En af årsagerne til at Airbike er en foretrukken maskine, når der skal der forbrændes kalorier, er bl.a. fordi den er med til at aktivere de store muskler i benene, som kræver mere energi at holde i gang. 

Modsat løb og cykling, bliver overkroppen også aktiveret gennem push-pull mekanismen på maskinen. Hele kroppen arbejder derfor på højtryk, hvilket resulterer i en mere effektiv forbrænding. I 2015 slog Jake Baker rekorden for at forbrænde flest kalorier på et minut. På 60 sekunder forbrændte han ikke mindre end 66 kalorier! For at have et lille sammenlignings grundlag, forbrænder du ca. 900 kalorier ved at løbe 10 km på en time. Det svarer til at du ville forbrænde omtrent 15 kalorier i minuttet.Hvordan bruges en Airbike?

Den rette siddeposition gør en kæmpe forskel, når det kommer til anvendelsen af airbiken. Først og fremmest er det er vigtigt, at sædet er indstillet korrekt, da det i høj grad påvirker mængden af armkraft. Den optimale postur, giver dig den bedste træning og sikrer, at du bruger kroppen optimalt. I den korrekte siddeposition har du en lille bøjning i knæet og afstanden fra håndtagene til hænderne er ikke længere end, at du har en lille bøjning i albueleddet.
Dertil er det ekstremt vigtigt, at sørge for at holde brystet oppe, da man ved anstrengelse har en tendens til at krybe sammen i overkroppen. Afhængig af din trænings tilgang, er det også vigtigt at finde den rigtige hastighed. Maskinen kan bruges til mange forskellige formål, men er ofte anvendt til HIIT-træning (Høj Intensiv Interval Træning), hvor der arbejdes på at få pulsen op for at opnå maksimal forbrænding. Så Inden du går i gang, bør du overveje om du planlægger at arbejde på maskinen i 30 minutter eller om det skal være den intense one-minute challenge.

 

Køb Thor Fitness Airbike Her.

 

 

Forrige indlæg Den Vidunderlige Dumbbell - Historie, navneoprindelse og træningsøvelser!
Næste indlæg Teknik Vægtstang fra Thor Fitness